BBP Genel Başkanı Destici Oy Hedeflerini Açıkladı

BBP Genel Başkanı Destici Oy Hedeflerini Açıkladı
Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim hazırlıklarıyla ilgili konuştu.Neler Olmuştu? İttifakı genişletmek adına yapılan peş peşe görüşmelerin ardından Yeniden...

Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim hazırlıklarıyla ilgili konuştu.

Neler Olmuştu? 

İttifakı genişletmek adına yapılan peş peşe görüşmelerin ardından Yeniden Refah Partisi, milletvekili seçimlerinde ittifaka dahil olmayacağını söyledi.

Bir süredir gündemde yer alan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ise Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını duyurmuştu. Bu nedenle de cumhurbaşkanı adayı göstermeyerek Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecek.

Son olarak da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de birlikte yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı da aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.

Tüm bu süreçte hazırlıklar devam edip seçmenlerin merakı artarken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçime yönelik açıklamalar yaptı.

BBP'nin Hedefi Yüzde 5 

Şu anda hala aday adaylık başvurularının hızla devam ettiğini aktaran Destici, Pazar günü itibarıyla il il seçim çevresi listelerinin hazırlanacağını aktardı. 81 ilde seçime girmek için hazırlandıklarını aktaran Destici, oy hedeflerinin yüzde 4-5 oranında olduğunu söyledi.

HÜDA PAR ile görüşme sürecine dair açıklama yapan Destici, partinin vaatlerini doğru bulmadıklarını söyledi. Son olarak da HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun uygun bir aday olduğunu düşünmediklerini aktardı.