Akşener'den Şaşırtan Açıklama: Babacan, CB Yardımcılığına Karşı Çıktı

Akşener'den Şaşırtan Açıklama: Babacan, CB Yardımcılığına Karşı Çıktı
Meral Akşener, Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlığına itiraz ettiğini ve masadan kalkarak arkadaşlarıyla bir saat konuştuğunu belirtti. Ayrıca koalisyon ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın,...

Meral Akşener, Ali Babacan'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı pazarlığına itiraz ettiğini ve masadan kalkarak arkadaşlarıyla bir saat konuştuğunu belirtti. Ayrıca koalisyon ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına karşı çıktığını ifade etti.

Akşener, kendisine Başbakan yetkilerine sahip bir alan teklif edildiğini ve diğer genel başkanlarla eşitlenmekten rahatsızlık duymadığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili önerisini altılı masaya getirdiklerini ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer iki belediye başkanıyla anlaştıklarını ancak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bu öneriye itiraz ettiğini söyledi.

Akşener, Babacan'ı ikna etmeye çalıştıklarını fakat başarılı olamadıklarını söyleyerek, Babacan'ın masadan kalkıp tam bir saat arkadaşlarıyla konuştuğunu ve sonrasında "İki bakanlığı verelim" dediğini ifade etti. Akşener, görüşmelerde yaşanan bu krizlerin koalisyon müzakerelerini olumsuz etkilediğini de sözlerine ekledi.