Adayların Medya Karnesi Nasıl? En Çok Hangi Aday Konuşuluyor?

Adayların Medya Karnesi Nasıl? En Çok Hangi Aday Konuşuluyor?
1 Ocak-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen bir medya araştırmasında yazılı basın, televizyon kanalları ve internetteki haber siteleri gibi 15.000'den fazla kaynak tarandı.Araştırma sonucunda, Türkiye'nin yaklaşan 14 Mayıs...

1 Ocak-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen bir medya araştırmasında yazılı basın, televizyon kanalları ve internetteki haber siteleri gibi 15.000'den fazla kaynak tarandı.

Araştırma sonucunda, Türkiye'nin yaklaşan 14 Mayıs 2023 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gideceği bu seçimlerde en çok haber yapılan adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

Seçimlere bir aydan az bir süre kaldığı bu dönemde, yaklaşık 65 milyon seçmenin katılım göstereceği seçimlere yurtiçi ve yurtdışından birçok aday katılıyor. Medya takip kurumu Ajans Press ise seçimin nabzını tutmaya devam ediyor.

Ajans Press tarafından yapılan bir medya araştırmasına göre, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar hakkında medyada yer alan haberler incelendi.

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak - 16 Nisan tarihleri arasında 732 bin 172 haber içeriğiyle en çok haberi yapılan aday oldu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 287 bin 339 haber yansımasıyla ikinci sırada yer aldı.

Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin adayı olarak 60 bin 348 haberde yer alırken, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise 22 bin 973 haber içeriğinde bahsedildi.