Aday İnce: Mayısta Benim de Partimin de Oyları Fırlayacak!

Aday İnce: Mayısta Benim de Partimin de Oyları Fırlayacak!
Muharrem İnce, seçimlerin 2 tur olacağını ve seçimi kazanmak için %50+1 oy oranını geçmek gerektiğini belirtti. Eğer seçim ikinci tura kalırsa, iddiasına göre, Muharrem İnce ve Memleket Partisi 'ipi göğüsleyecek'.Cumhuriyet...

Muharrem İnce, seçimlerin 2 tur olacağını ve seçimi kazanmak için %50+1 oy oranını geçmek gerektiğini belirtti. Eğer seçim ikinci tura kalırsa, iddiasına göre, Muharrem İnce ve Memleket Partisi 'ipi göğüsleyecek'.

Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin İzmir milletvekilli adaylarının da yer aldığı ve mitingde konuşma yapan Muharrem İnce, üçüncü bir yol olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

Son zamanlarda, gençler üzerinde oyunlar oynanıyor ve "Gençler son anda vazgeçerlermiş" deniyor. Ancak ben 40 yıldır meydanlardayım ve ilk kez bu kadar çok genci meydanlarda görüyorum. Şimdiye kadar yaptığım pek çok tahmin doğru çıktı. Mayıs başından itibaren, Muharrem İnce ve Memleket Partisi'nin oyları tavan yapacak.

Siz sandığa gitmek için tıpış tıpış değil, gönül rahatlığı ile gideceksiniz. Sadece tek bir aday olduğu için değil, devletten gelen oy pusulasına memleketten gelen mührü vurup, Memleket'in evladı Muharrem İnce'ye bir oy vereceksiniz.

"Tek Adama Tek Aday, Yok Böyle Bir Dünya"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine adaylıktan çekilmesine ilişkin devam eden konuşmalara da değinen İnce, "Tek adama tek aday, yok böyle bir dünya" diyerek, şunları söyledi:

Erdoğan'a karşı çıkarsanız "terörist" diyorlar. Şimdi yeni moda, tek bir adayın çekilmesi. Böyle bir dünya var mı? Kendinize güvenmiyor musunuz? Tek bir kişiye, tek bir adaya sahip olmak, böyle bir dünya yok. Bana tehditler savuruyorlar, "Seçimleri kaybedersek, senin yüzünden kaybederiz" diyorlar. Onların derdi seçimleri kazanmak değil, CHP'deki koltuklar. Hala oraya gözleri dikmişler. 17 parti bir araya geldi, 11 büyükşehir var. Zaten Türkiye'yi siz yönetiyorsunuz. İki iktidar var, merkezi iktidar ve yerel iktidar. Trilyonlarca hazine yardımı alıyorsunuz. Ama benim gibi garibanın sadece 2006 model bir otobüsü ve cep telefonu var. Bu seçim iki turlu bir seçim, yani 50+1 oyu almadan seçilemiyor. Eğer bu seçim ikinci tura kalırsa, kazanacağız. Bu hafta içinde herkes üç kişiyi ikna edecek. Unutmayın, kartopu böyle büyür. İki ay önce bizi yüzde 1 gösteriyorlardı, şimdi ise 9 veya 16 diyenler var. Ama ben 17'ye razı değilim, daha yüksek olması lazım.

Konuşmasının tamamlayan Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'ndan partisinin Menemen İlçe Başkanlığı'na kadar yürüyerek burada partililerle görüşmeler yaptı. Daha sonra da Yalova'ya gitmek üzere Menemen'den ayrıldı.