Açık Mikrofon'un Muharrem İnce Bölümünde Şaşırtan Reklam: Sorumlusu Babala mı?

Açık Mikrofon'un Muharrem İnce Bölümünde Şaşırtan Reklam: Sorumlusu Babala mı?
Türkiye, 14 Mayıs genel seçimleri için geri sayım devam ederken, vatandaşlar da cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasilerin görüşlerini yakından takip ediyorlar. BaBaLa TV'nin Açık Mikrofon programı ise siyasiler ve halkın bir...

Türkiye, 14 Mayıs genel seçimleri için geri sayım devam ederken, vatandaşlar da cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasilerin görüşlerini yakından takip ediyorlar. BaBaLa TV'nin Açık Mikrofon programı ise siyasiler ve halkın bir araya geldiği en popüler programlardan biri olarak biliniyor.

Ancak programın Muharrem İnce'yi konuk ettiği son bölümü, izleyicileri şaşırtan bir reklama da ev sahipliği yaptı. Hedeflenen reklamların en büyük örneklerinden biri olan bu reklam, dün yayınlanan bölümün açılışında izleyicilerin karşısına çıktı.

Muharrem İnce'nin konuk olduğu Açık Mikrofon programının son bölümü, izleyicileri şaşırtan bir reklama ev sahipliği yaptı. Söz konusu reklamın yapay zeka ile oluşturulduğu görülürken, kim tarafından yapıldığı bilinmiyor.

Dün yayınlanan bölümü açan izleyiciler, bölümü açar açmaz yapay zekâ ürünü olan bir reklamla karşılaştılar. Reklamda ise "Lütfen televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayın, şu an oy bölmek için ince ayar yapılıyor.." ibaresi yer aldı.

Reklam videosunun açıklama metninde de "Videoda gördüğümüz kişi ve ses, tamamen bir yapay zekâ ürünü" ifadesi kullanılıyor. YouTube hesabının sahibi hakkında da hiçbir detay bilinmezken hesap, videonun yayınlandığı gün olan 17 Nisan'da açılmış gibi görünüyor.