25 Dakika Sürdü! Kılıçdaroğlu ve Oğan Ne Konuştu?

25 Dakika Sürdü! Kılıçdaroğlu ve Oğan Ne Konuştu?
Görüşme yaklaşık 25 dakika sürerken, iki adayın seçim güvenliği konusunu ele aldığı belirtildi. Oğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı...

Görüşme yaklaşık 25 dakika sürerken, iki adayın seçim güvenliği konusunu ele aldığı belirtildi. Oğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Seçmen listesinde oldukça fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Pakistanlı ve başka bölgelerden seçmenlerin olduğunu tespit ettik. Bu yönde endişelerimiz var" şeklinde konuştu.

Çok Fazla Yabancı Uyruklu Seçmen Var

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bugün CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi ve seçim güvenliği konusunu görüştüklerini belirtti. Oğan, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için arkadaşları görevlendirdik" dedi.

Seçmen listelerinde yabancı uyruklu seçmenlerin fazla olduğunu tespit ettiklerini ve bu konuda endişeleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca, seçimin selameti için diyalog kapılarını açık tutacaklarını ifade etti.

Deprem Bölgesinden Çok Az Vatandaş Kayıt Yaptırdı

Öte yandan Oğan, deprem nedeniyle bölgeyi terk eden 2 milyonun üzerinde seçmenden sadece 450 bininin kayıt altına alındığını ve 1 milyon 626 bin seçmenin kayıt yaptırmamış olmasının büyük bir sıkıntı yarattığını belirtti.

Oğan, seçim güvenliğinin sağlandığı ve vatandaşların aklında herhangi bir soru işareti olmadığı bir seçime gitmek istediklerini de ifade etti.