Ehliyeti olanlar bu haberi okusun! O tarih sonrası trafiğe çıktığınız an patladınız

Ehliyeti olanlar bu haberi okusun! O tarih sonrası trafiğe çıktığınız an patladınız
2023’ün başlarında sürücülere verilen bu süre dolacak ve eğer eski sürücü belgenizle araç kullanırken yakalanırsanız belirli bir ceza ödemeniz gerekecek. Eğer ehliyetinizi yenilemeyi unuttuysanız ceza ödememek için bir...

2023’ün başlarında sürücülere verilen bu süre dolacak ve eğer eski sürücü belgenizle araç kullanırken yakalanırsanız belirli bir ceza ödemeniz gerekecek. Eğer ehliyetinizi yenilemeyi unuttuysanız ceza ödememek için bir an önce randevu alıp ehliyetinizi yeniletmenizi tavsiye ederiz. Yenileme için az bir zaman kaldığından dolayı kurumlarda kuyruklar oluşacağı tahmin ediliyor. Daha fazla bekletmeden işleminizi yapmanız sizin için avantaj olacaktır. Bu tarihte trafiğe çıkabilmek için yeni ehliyetinizi almış olmanız gerekmektedir.

Sürücü Belgesi Nasıl Değiştirilir

Sürücü belgenizi değiştirmek için öncelikle randevu almanız gereklidir. Bunun 199 numaralı mobil uygulama telefonunu arayabilir ya da nvi.gov.tr sitesini kullanabilirsiniz. Yönergeleri takip ederseniz hızlıca randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ardından belge yenilemesi için bazı harçlar yatırmanız gerekecek.

Bunlar 13 TL kâğıt bedeli, 2 TL vakıf payı ve belge çeşidine göre değişen sürücü belgesi harcıdır. Artık yeni sürücü belgenizi almaya hazırsınız. Tek yapmanız gereken sizden istenen kişisel bilgileri sizinle ilgilenen müşteri temsilcilerine söylemek ve fotoğrafınızı teslim etmek. Artık pek çok işlem dijital olduğundan dolayı kısa süreler içinde belgeniz çıkacaktır.

Gerekli Evraklar Nelerdir

Sürücülerin yeni belgelerini alabilmesi için gerekli olan evraklar başvuru sırasında müşteri temsilcilerine teslim edilecek. Belge almak için ödenmesi gereken harçlar interaktif vergi dairesinden ödenebileceği gibi anlaşmalı bankalardan da ödenebilecek. Yeni belgelerin alınması için sağlık raporu ibraz edilmesi şart fakat 2 yıl içinde sağlık raporu aldıysanız yeni bir tane almanıza gerek yok.

Elinizde ki sağlık raporu ile başvuruda bulunabilirsiniz. Rapor için yetkili sağlık kurumlarından bir tanesine gitmek gerekiyor. Son olarak Mernis yani merkezi nüfus sistemi üzerinden bazı bilgileriniz çekiliyor. Örneğin adresiniz güncel değilse sistem üzerinden güncellemenizi öneririz. Aksi taktirde başvuru süreciniz uzayabilir ya da sürücü belgeniz doğru postalanmayabilir.