İZDOB'tan 40. Yıla Özel Konser

İZDOB'tan 40. Yıla Özel Konser
Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın gerçekleştirilecek konser öncesinde sanatçılar, son provasını gerçekleştirdi.40 yıldır İZDOB'un repertuvarında yer alan Carmina Burana, 'O Fortuna, Siyah Kuğu Adagio, Aşk İksiri, Una...

Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın gerçekleştirilecek konser öncesinde sanatçılar, son provasını gerçekleştirdi.

40 yıldır İZDOB'un repertuvarında yer alan Carmina Burana, 'O Fortuna, Siyah Kuğu Adagio, Aşk İksiri, Una Furtiva Lagrima, Mavi Tuna Valsi' gibi eserleri sunacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Aydın Uştuk, prova öncesinde İZDOB'un kurulduğu tarihten bu yana sayısız opera, müzikal, çocuk oyunu, oratoryo, bale gibi gösterilerin sanatseverlerle buluştuğunu söyledi ve şunları kaydetti:

İzmir Devlet Opera ve Balesinin açılışı 1982 yılı. Şimdi 2022'deyiz. Bu sezonu 40. yıl olarak düzenliyoruz. Her 10 yılda bir konserler de yapıyoruz tabii ki. Bu konserimiz de harika olacak. Biletlerimiz günler öncesinden tükendi. Konserden sonra, emekli arkadaşlarımıza, buraya hizmet eden bütün arkadaşlarımıza, ağabeylerimize, ablalarımıza da farklı bir şeyler yapacağız. Program yapacağız, onlara çiçekler vereceğiz.

Biletler Hemen Tükendi

Öte yandan Uştuk, biletlerin çok hızlı bir şekilde tükendiğini ve bu yüzden 40. yıl konserini tekrarlamak istediklerini düşündü. Ayrıca 200 kişinin sahnede olacağını bildirerek heyecanlı olduklarını dile getirdi.