Hafta Sonuna Acı Haberle Başladık! Ülkeyi Yasa Boğan Ölüm Haberi Geldi

Hafta Sonuna Acı Haberle Başladık! Ülkeyi Yasa Boğan Ölüm Haberi Geldi
Birbirinden ünlü şarkıları bulunan rock and rollün öncülerinden Amerikalı müzisyen Jerry Lee Lewis 87 yaşında yaşamını yitirdi.Halkla ilişkiler ve basın uzmanının yaptığı açıklamada, Jerry Lee Lewis'in Mississippi’deki...

Birbirinden ünlü şarkıları bulunan rock and rollün öncülerinden Amerikalı müzisyen Jerry Lee Lewis 87 yaşında yaşamını yitirdi.

Halkla ilişkiler ve basın uzmanının yaptığı açıklamada, Jerry Lee Lewis'in Mississippi’deki Desoto County’de bulunan evinde vefat ettiği ve eşi Judith’in yanında olduğu aktarıldı.

Açıklamada, Whole Lotta Shakin’ Goin’ On ile Great Balls of Fire gibi dünyaca üne sahip şarkıları ile tanınan Lewis’in son zamanlarda sağlık durumunun kötü olduğu da belirtildi. Ünlü şarkıcının en son 2019'da kalp krizi geçirdiği biliniyordu.

1959'li yıllardaki rock müziğin şekillenmesine öncülük eden Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash, Elvis Presley ve Carl Perkins gibi usta isimlerle aynı dönemde yaşamıştı.

1986 yılında Rock ‘n’ Roll Hall of Fame’e kabul edilen ilk kişi olması ile de tanınan Lewis’in yanına gelen John Lennon'ın Lewis’in ayaklarını öpmesi de uzun süre konuşulmuştu.

Lewis, 1957'de 13 yaşındaki kuzeni Myra ile evlenmesi ile ise büyük tepki çekmişti.