Aydın Ilgaz’dan Kahreden Haber! Aydın Ilgaz Kimdir?

Aydın Ilgaz’dan Kahreden Haber! Aydın Ilgaz Kimdir?
Türk edebiyatının ustalarından Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, İstanbul'da 82 yaşında yaşamını yitirdi. Aydın Ilgaz, Çınar Yayınları’nın kurucusu ve sahibiydi.Ilgaz'ın vefatına ilişkin bir açıklamada PEN Yazarlar...

Türk edebiyatının ustalarından Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, İstanbul'da 82 yaşında yaşamını yitirdi. Aydın Ilgaz, Çınar Yayınları’nın kurucusu ve sahibiydi.

Ilgaz'ın vefatına ilişkin bir açıklamada PEN Yazarlar Derneği tarafından yapıldı.

PEN Yazarlar Derneği Tarafından Yapılan Açıklama Şu Şekilde:

"Rıfat Ilgaz’ın oğluydu. Onun yolundan, düşüncesinden hiç ayrılmadı. Babasının yapıtlarını yayımlamak için Çınar Yayınlarını kurdu. “Sınıfın Efsanesi”ni de babasının ve artık Türkiye’nin ortak değerleri arasına katılmış “Hababam Sınıfı” anılarını toplamak için yazdı. Dost, güleryüzlü, etkin, iyimser ve enseyi karartmayanlardandı. Bize de kitaplarda topladıklarının yanı sıra, onun güzel anıları kaldı. Devridaim olsun."

Aydın Ilgaz Kimdir?

Aydın Ilgaz, 2 Mart 1940'da İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Rıfat Ilgaz'la beraber kurdukları Çınar Yayınları'nı devam ettirmekteydi.

2004'te Rıfat Ilgaz'ın 'Hababam Sınıfı' ve 'Sınıf' kitaplarıyla ilgili anılarını 'Sınıf'ın Efsanesi' başlıklı kitabında toplamıştı.