Kırklareli'nde Turizm Haftası Sebebiyle Tören Düzenlendi

Kırklareli'nde Turizm Haftası Sebebiyle Tören Düzenlendi
Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda yapılan törende, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.Şen, konuşmasında,...

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda yapılan törende, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Şen, konuşmasında, Kırklareli'nin Anadolu coğrafyasını balkanlara ve Avrupa'ya bağlayan çok stratejik bir noktada olduğunu dile getirdi.

Kırklareli'nin Traklar'dan bugüne dek çok sayıda topluma ev sahipliği yaptığını belirten Şen, sayısız tarihi ve kültürel zenginliği, eşsiz bir açık hava müzesi gibi ziyaretçilerine sunduğunu ifade etti.

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük longoz ormanlarını içinde barındırdığını aktaran Şen, "Kendine ait eşsiz bir ekosisteme sahip olan Istranca dağları, bölgemizin önemli potansiyelini bizlere sunmaktadır. Pandemi sonra turizm yaklaşımlarının yeniden şekillendiğini, turizme farklı bakış açılarının öne çıktığını gözlemliyoruz. Var olan kültür envanterimizi canlandırmaya ve ilimizin turizmine kazandırmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın ortaya koyduğu stratejik hedefler, yetişmiş ve niteliği yüksek insan gücümüz ve paydaş katkılarıyla marka turizm şehri hedefine kısa zamanda ulaşacağına yürekten inanıyoruz." diye konuştu.