Eşini Katleden Şahıstan 'IŞİD' Savunması

Eşini Katleden Şahıstan 'IŞİD' Savunması
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Z.A.A ve müşteki olarak çocukları M.N.A, Ö.A. ve U.A ile taraf avukatları katıldı.Sanık Z.A.A, savunmasında, eşi S.A'yi silahla katlettiğini belirtti.Eşinin...

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Z.A.A ve müşteki olarak çocukları M.N.A, Ö.A. ve U.A ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Z.A.A, savunmasında, eşi S.A'yi silahla katlettiğini belirtti.

Eşinin bir süredir "IŞİD terör örgütüne sempati duyduğunu" iddia eden Z.A.A. isimli şahıs, eşi S.A'nın internet ortamında IŞİD'e üye olarak çeşitli toplantılara katıldığını öne sürdü.

Konuşarak İkna Etmeye Çalışmış

Hakkında uzaklaştırma kararı aldıran eşi ile konuşmak amacıyla evine gittiğini, bir süre mutfakta konuşarak ikna etmeye çalıştığını belirten Z.A.A, "Ancak eşim ikna olmadı ve bazı söylemlerinden sonra silahımı çıkararak hedef gözetmeksizin rastgele ateş ettim. Bir süre önce yanımızdan ayrılarak öteki odaya giden kızımın bağırma sesini duydum. Bulunduğu odaya gittiğimde oda boş ve cam açıktı. Camdan baktığımda kızımın aşağı atladığını gördüm. Koşarak yanına indim ve 'baba beni kurtar' dedi. Telefonumu evde unutmuştum, çevrede ikamet eden yakınlarımdan ambulans çağırmasını isteyerek olay yerinden uzaklaştım. Hiçbir şekilde kızıma doğru silah çevirmedim." dedi.

Sanığın oğlu M.N.A da babasından şikayetçi olduğunu, annesi hakkında söylenen iddiaların doğruluğunun olmadığını ifade etti.

Diğer müşteki Ö.A. ve U.A'nın da savunma yaptığı duruşmada, Cumhuriyet Savıcısı mütalaasında sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamını kabul etti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Sanık Z.A.A. hakkında eşi S.A'yı "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olay sırasında evin ikinci katından atlayıp yaralanan kızı M.A'ya yönelik ise "suça teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.