Depremzede Çift Kırklareli'nde Dünya Evine Girdi

Depremzede Çift Kırklareli'nde Dünya Evine Girdi
 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden bir süre önce nişanlanan Gaziantepli Zekiye Alp ile Kırıkkale Garnizon Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Ümit Ayata, Gaziantep'te nikah daireleri hizmet veremediği...
 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden bir süre önce nişanlanan Gaziantepli Zekiye Alp ile Kırıkkale Garnizon Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Ümit Ayata, Gaziantep'te nikah daireleri hizmet veremediği için Yahşihan Belediyesine başvuru yaptı.
İşlemleri tamamlanan çiftin nikahı, Yahşihan Belediyesi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz tarafından kıyıldı.
Alp'in annesi, Ayata'nın komutanları ve mesai arkadaşlarının katıldığı nikahta, Türkyılmaz tarafında Ayata çiftine Kur'an-ı Kerim, Türk bayrağı ve fidan hediye edildi.

Zekiye Ayata, nikahtan sonra basın mensuplarına, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu kaydederek, çok zor günler geçirdiklerini dile getirdi.

Akraba ve komşularından birçok kişinin depremde yaşamını yitirdiğini kaydeden Ayata, şu ifadelere yer verdi:
"Halimize çok şükür, buradayız. Deprem sırasında nişanlımla konuşuyordum. Gece geç saatti. Bir anda hafif bir sallantı hissettik. Sonra çok hızlandı, o anda nişanlımı ve ailemi bir daha göremeyeceğimi düşündüm. Çok kötü bir gündü. Çok şükür şimdi iyiyiz, Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Burada başkanımız da nikahımızı kıydı. Herkese teşekkür ediyoruz."
Anne Nezime Alp, depremin ardından oradaki nikah daireleri hizmet veremediği için kızının nikahının Kırıkkale'de kıyıldığını belirterek, Gaziantep'te de düğün yapacaklarını kaydetti.