Zam Üstüne Zam! Suya Yüzde 50 Zam Yapıldı

Zam Üstüne Zam! Suya Yüzde 50 Zam Yapıldı
Giderek artan maliyetler ve enerji masrafları sebebiyle yeni yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda elektrik, doğalgaz fiyatlarına zam gelmesinin ardından suya da zam yapıldığı duyuruldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi...

Giderek artan maliyetler ve enerji masrafları sebebiyle yeni yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda elektrik, doğalgaz fiyatlarına zam gelmesinin ardından suya da zam yapıldığı duyuruldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yüzde 50 zam yapıldığı duyuruldu.

Suya Yüzde 50 Zam!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılan toplantıdan sonra zam geldiği duyuruldu. Özellikle elektriğe gelen zamlardan sonra artış gösteren maliyetlerden ötürü de su fiyatlarına zam geleceği duyuruldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yüzde 50 zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zammın abonelere yansıtılacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından yapılan açıklamada artış gösteren maliyetlerden dolayı zorunlu zam yapıldığı açıklandı.

Ekrem Yüce tarafından yapılan açıklamada Aralık ayından bu yana elektrik fiyatlarının %400 oranında arttığına ve elektrik fiyatlarına gelen artıştan dolayı da tarifelerin güncellenmek zorunda olunduğuna değindi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından:

“Öncelikle vatanı, bayrağı ve milleti için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ahirete intihal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan ve gösterdikleri kahramanlıklarla topluma örnek olan gazilerimize ise hayırlı ömürler diliyorum. 2021 yılı Aralık ayından bugüne kadar elektrik fiyatlarında yaşanan artışlar gerçekleşti. Vatandaşlarımıza kaliteli içme suyunu ulaştırmak ve projelerimizi devam ettirmek adına ödediğimiz elektrik faturasında artışlar yaşandı. Devamlılık arz eden yatırımlarımızın durmaması ve su – kanalizasyon hizmetlerimizin aksamaması için iyileştirme son derece elzem bir hal almıştır. Yapacağımız iyileştirme ciddi bir sübvanse içermektedir” denildi.