Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli Hakkında Yeni Gelişme

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli Hakkında Yeni Gelişme
Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını"evlendirmesi" olayı Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.İstismarcı Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli yaklaşık 12 gün sonra yaşanan son gelişmeyle tutuklandı.İsmailağa...

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını"evlendirmesi" olayı Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.

İstismarcı Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli yaklaşık 12 gün sonra yaşanan son gelişmeyle tutuklandı.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını dini nikâh ile 'evlendirmesi' ve H.K.G'nin cinsel istismara maruz bırakılması olayı gündeme bomba gibi düşmüştü. Yusuf Ziya Gümüşel ile H.K.G'yi senelerce cinsel istismara maruz bırakan Kadir İstekli gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı.

Yusuf Gümüşeli ve Kadir İstekli Ne Kadar Ceza Alacak?

Kabul edilen iddianamede baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 18 yıldan az olmamak ve Kadir İstekli hakkında da 30 seneden az olmamak şartıyla hapis cezası istenmişti.

Toplumda büyük tepkilere sebep olan olaya dair H.K.G. ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatınca tutuksuz sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tutuklama talep edilmişti.

Yakalama Emri Çıkarılmasına Karar Verildi

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun katalog suçlardan olması, bilirkişi raporu, bu suç için yasada ön görülen alt ve üst sınırları, bu nedenle oluşan kaçma şüphesi ve mevcut delil durumu sebebi ile ayrı ayrı tutuklanmalarına yönelik haklarında yakalama emri çıkartılmasını kararlaştırmıştı.

Karardan sonra harekete geçen polis ekipleri, önce Kadir İstekli'yi Pendik'te gözaltına aldı. İstekli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilmişti. Sonrasında da Yusuf Ziya Gümüşel gözaltına alındı. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.