YKS Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Sınav Takvimi 2023 Üniversite Sınav Tarihi Merak Ediliyor

YKS Ne Zaman Yapılacak? ÖSYM Sınav Takvimi 2023 Üniversite Sınav Tarihi Merak Ediliyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca kişi, YKS için hazırlıklarını sürdürüyor. Üniversite sınavı için adayların hazırlıkları devam ederken, sınav tarihi de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, 'YKS tarihi'...

Üniversite hayali kuran milyonlarca kişi, YKS için hazırlıklarını sürdürüyor. Üniversite sınavı için adayların hazırlıkları devam ederken, sınav tarihi de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, 'YKS tarihi' 'Üniversite sınavı ne zaman?' '2023 ÖSYM sınav takvimi' gibi araştırmalar da hız kazandı.

2023 YKS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) 17 Haziran'da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da gerçekleştirileceği açıklanmıştı ancak seçim tarihi ile sınavın aynı güne denk gelmesinden dolayı açıklama geri çekilmişti.

2023 YKS Tarihi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etmişti. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde sınav tarihine ilişkin ÖSYM'nin kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.

2023 YKS Başvuruları Ne Zaman?

ÖSYM'nin önceden açıkladığı takvime göre, YKS başvuruları 9 Şubat-6 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak.