Yılbaşı Tedbirleri Genelgesi Yollandı! 81 İlde Binlerce Personel Görevde Olacak

Yılbaşı Tedbirleri Genelgesi Yollandı! 81 İlde Binlerce Personel Görevde Olacak
81 il valiliğine ''Yılbaşı Tedbirleri'' konulu genelge İçişleri Bakanlığı'nca gönderildi. Buna göre, kaçak/sahte alkol üretimi, dağıtımı ve satışına yönelik denetimler arttırılacak. 3 gün devam edecek denetimlerde toplam...

81 il valiliğine ''Yılbaşı Tedbirleri'' konulu genelge İçişleri Bakanlığı'nca gönderildi. Buna göre, kaçak/sahte alkol üretimi, dağıtımı ve satışına yönelik denetimler arttırılacak. 3 gün devam edecek denetimlerde toplam 81 bin 219 ekip ve 490 bin 435 personel görev yapacak.

İçişleri Bakanlığı, yılbaşı gecesinin huzur ve güven ortamında geçirilebilmesini sağlamak için 81 İl Valiliğine “Yılbaşı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.

Genelge kapsamında vatandaşların yoğun olduğu gar, metro, deniz limanı, hava alanı, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve turistik yerler gibi alanlarda denetimler sıklaştırılacak.

Özellikle kayak tesislerinin olduğu iller başta olmak üzere turizm merkezleri ile Trafik akışının yoğunlaşacağı güzergahlarında ilave trafik tedbirleri uygulanacak.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nca (GAMER) yılbaşı gecesi uygulama ve denetim faaliyetlerinin takibi sağlanacak.

Öte yandan yılbaşı akşamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Vali Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir ve bakanlık bürokratları sahada alınan tedbirleri yerinde denetleyecek.