Yeni Sahte Doktor Vakası: Ambulansta Hasta Naklederken Yakalandı!

Yeni Sahte Doktor Vakası: Ambulansta Hasta Naklederken Yakalandı!
Beyin kanaması geçiren bir hastayı özel bir firmanın ambulansı ile Van'dan İstanbul'a nakleden sağlık yetkililerinin yanında, doktor olduğunu iddia eden bir şahıs yakalandı.Erzincan'da yapılan çevirmede fark edilen durumda kendini...

Beyin kanaması geçiren bir hastayı özel bir firmanın ambulansı ile Van'dan İstanbul'a nakleden sağlık yetkililerinin yanında, doktor olduğunu iddia eden bir şahıs yakalandı.

Erzincan'da yapılan çevirmede fark edilen durumda kendini 'çocuk doktoru' olarak tanıtan şahsın, aslında sadece tıbbi sekreterlik mezunu olduğu öğrenildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi gören hastanın İstanbul'a nakli sırasında ortaya çıkan olayda, yol kontrolü sayesinde sahte doktor fark edildi.

Erzincan Akyazı Uygulama Noktası'nda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ambulansı durdurarak yol kontrol uygulaması yaptı.

Kimliklerin sorulduğu uygulamada kendini 'çocuk doktoru' olarak tanıtan Osman Ç'den doktor kimliği istenildi. Ancak şahsın doktor kimliği bulunmadığını ve kaşesinin olduğunu belirtmesi ve davranışlarındaki şüpheli tavır, ekiplerin dikkatini çekti. Bunun üzerine ambulanstan indirilen Osman Ç'nin sahte doktor olduğu anlaşıldı ve gözaltına alındı.

Sadece Tıbbi Sekreterlik Okumuş 

Yapılan araştırmalar sonucunda sadece tıbbi sekreterlik mezunu olduğu ortaya çıkan Osman Ç'nin İstanbul'daki bir hastanede ambulans şöförleri ve çalışanlarına kendini doktor olarak tanıttığı öğrenildi.

Para karşılığında bazı hastalara reçete yazdığı ve sağlık kurumlarından rapor alımlarına aracılık ettiği iddia edilen Osman Ç, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından ise serbest bırakıldı.