Yeni Kimlik Kartı Olmayanlar Dikkat! Bakan Soylu Açıkladı

Yeni Kimlik Kartı Olmayanlar Dikkat! Bakan Soylu Açıkladı
Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kimlik kartları olmadan bankalarda işlem yapılmayacağını belirtti. Söz konusu düzenleme için BDDK ile çalışma yapılacağını...

Keçiören İlçe Nüfus Müdürlüğünde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kimlik kartları olmadan bankalarda işlem yapılmayacağını belirtti. Söz konusu düzenleme için BDDK ile çalışma yapılacağını belirten Bakan Soylu, yeni kimlik kartları ile ilgili de bilgi verdi.

Yeni Kimlik Kartı Olmayanlar Dikkat!

Bakan Süleyman Soylu, BDDK ile çalışma yapıldığını ve yeni kimlik kartı olmadan işlem yapılamayacağını belirtti. Bakan Soylu, "Bankalarda yeni kimlik kartı olmadan işlem yapılmaması hususunda bir çalışmayı devam ettiriyoruz" dedi.

Bu Yıl 12 Milyon Kimlik Verildi

Bakan Soylu, 2022 yılında Nüfus müdürlüklerinde 30 milyon yüz yüze işlem yapıldığını, yaklaşık 6 milyon kişiye ehliyet ve 12 milyon da kimlik verildiğini belitti.

Yerli ve Milli Pasaport Basıldı

Yerli pasaport üretimine de değinen Süleyman Soylu, bu yıl 700 bin pasaport vermeyi planladıklarını ancak 650 bin adet verildiğini açıkladı. Bu yıl toplam 11 milyon pasaport basma kabiliyetine ulaşılacağın belirten soylu, elektronik soğrulama siteminin devreye gireceğini belirtti.