Yaşarken Ölmek Bu Olsa Gerek!

Yaşarken Ölmek Bu Olsa Gerek!
34 yaşındaki Nejat Özçelik, İstanbul Çekmeköy’de yaşamını devam ettiriyor. Nejat Özçelik, Diyarbakır’da 9 Şubat tarihinde hayatını kaybeden akrabası ile aynı isme sahip olduğu için kayıtlara ölü olarak geçtiği öğrenildi....

34 yaşındaki Nejat Özçelik, İstanbul Çekmeköy’de yaşamını devam ettiriyor. Nejat Özçelik, Diyarbakır’da 9 Şubat tarihinde hayatını kaybeden akrabası ile aynı isme sahip olduğu için kayıtlara ölü olarak geçtiği öğrenildi. Bir gün önce trafik kontrolü esnasında nüfus kayıtlarında ölü olarak göründüğü bildirilen Özçelik, karakola giderek bilgi almak istedi. Parmak izi alınan Özçelik’in kimliği tespit edildi. Ölen akrabasıyla aynı ismi paylaşan Özçelik’in ölü olarak görünmesinde kayıtlarda bir hata olduğu ortaya çıktı.

Ölü Olarak Göründüğümü Söylediler

Özçelik tarafından yapılan açıklamada akrabasının hayatını kaybettiğini öğrendiğinde çok üzüldüklerini belirterek:

"Şile otoyolunda polis ekiplerinin yapmış olduğu rutin trafik kontrolü için durduruldum. Ehliyet ve kimliğimi istediler, verdim. Daha sonra polis memuru şaşkınlık yaşadı. Sistemde ölü olarak göründüğümü söyledi. O an ben de şaşırdım, e-devlet sistemine ve banka hesaplarıma girmeye çalıştım ama, giremedim.

Trafik polisleri asayiş ekiplerini çağırdılar, ekiplerle birlikte Atakent Polis Merkezi’ne gittik. Burada parmak izi taramasında Nejat Özçelik olduğum sistemde göründü. Fakat genel sistemde hala ölü olarak göründüğümü söylediler.

Nüfus Müdürlüğü’ne giderek dilekçe yazdım. Sağ olduğumu kanıtlamak için belgeler sundum. Ama çözülmedi. Hastayım ama hastaneye gidemiyorum, bankalarda erişim engeli olduğu için işlem yapamıyorum. Şu an her yerde ölü göründüğüm için mağdurum. En kısa sürede de mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Avukatıma vekalet vermem gerekiyor. Notere gittiğim görevliler sistemde ölü göründüğüm için vekalet veremeyeceğimi söyledi. Çok zor durumdayım. Ölüm nedenim sistemde doğal afet yazıyor ama ben yaşıyorum. Sağ olduğumu söylüyorum” dedi