Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 7 Ocak 2023 Meteoroloji Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıklandı

Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 7 Ocak 2023 Meteoroloji Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıklandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahmini raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda kış mevsimine giriş yapılmasının ardından, ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Meteoroloji'nin...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahmini raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Bu kapsamda kış mevsimine giriş yapılmasının ardından, ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Meteoroloji'nin son açıklamasına göre, bazı illerde yarın kar yağışı etkili olabilir.

Kar Yağışı Beklenen İller

Meteoroloji, 7 Ocak 2023 Cumartesi günü Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde ise yoğun kar şeklinde olmasının beklendiğini belirtti. Kuvvetli yağışların, 8 Ocak 2023 Pazar günü itibariyle etkisini azaltması bekleniyor.

Buzlanma, Don, Su Baskını Risklerine Dikkat

Yarın yaşanması beklenen yağış nedeniyle oluşabilecek risklere değinen MGM, ani sel, su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayının oluşabileceğini belirtti. Yarına dair yapılan tahminde ''07.01.2023 Cumartesi günü Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli yağmur ve sağanak (51-100 kg/m2), iç kesimlerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 08.01.2023 sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.