Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 28 Ocak Kar Yağışı İçin Meteoroloji Uyardı

Yarın Kar Yağışı Bekleniyor! 28 Ocak Kar Yağışı İçin Meteoroloji Uyardı
Ocak ayının son günlerinde doğru yaklaşırken, henüz kar yağışının etkili olmamasından dolayı ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava...

Ocak ayının son günlerinde doğru yaklaşırken, henüz kar yağışının etkili olmamasından dolayı ne zaman kar yağacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerine dair açıklamalar pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu'nun Doğusu ile Doğu Anadolu'da 28 Ocak sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olması ve söz konusu yağışın 29 Ocak sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Konuya ilişkin yapılan duyuruda ''İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının, 28.01.2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm.), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 29.01.2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Kuvvetli Kar Bekleniyor

Meteoroloji'nin açıklamasına göre, yarın etkili olması beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar oluşabilir.