Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Kuvvetli Kar Yağış Bekleniyor 19 Şubat 2023

Yarın Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Kuvvetli Kar Yağış Bekleniyor 19 Şubat 2023
Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminleri yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, güncel hava durumlarına ilişkin duyurular ve gelişmeler...

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminleri yakından takip edilmeye başlandı. Bu kapsamda, güncel hava durumlarına ilişkin duyurular ve gelişmeler yakından takip edilirken, kar yağışı beklenen illere ilişkin bilgi veriliyor.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 19 Şubat tarhinde Doğu Karadeniz'in doğusunda kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yayınlanan duyuru mesajında ''Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in doğusunda kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların, yarın (Pazar) sabah ilk saatlerden itibaren Rize'nin doğusu, Artvin çevreleri ile Ardahan'ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı olarak görüleceği tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde yağış ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

Muhtemel Risklere Dikkat!

Yarın etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.