Yargı Yakalama Kararını Verdi! 6 Yaşındaki Kıza Tecavüz Davasında Yeni Gelişme

Yargı Yakalama Kararını Verdi! 6 Yaşındaki Kıza Tecavüz Davasında Yeni Gelişme
İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığına ilişkin davada Yusuf Ziya G. ve Kadir İ. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İstanbul...

İstanbul'da 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığına ilişkin davada Yusuf Ziya G. ve Kadir İ. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, H.K.G.'nın avukatının sanıklarla ilgili talep ettiği tutulama isteğini değerlendirdi.

Talebe göre heyet, Kadir İ. ve Yusuf Ziya G.'nin 'üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçun CMK'nın 100/3. maddesinde gösterilen katalog suçlardan olması, CD çözümünü içerir bilirkişi raporu, bu suç için yasa öngörülen alt ve üst sınırları bu nedenle oluşan kaçma şüphesi, mevcut delil durumu' nedeniyle haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

Öte yandan heyet, müştekinin ruh sağlığının iyi olup olmadığının tespit edilmesi adına rapor aldırılmasına da karar verdi.

Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da talebi üzerinde 22 Mayıs 2023'ten 30 Ocak 2023'e çekilen duruşma tarihinde gözler hala yargıda.