Vezneciler Şehitleri Anıldı

Vezneciler Şehitleri Anıldı
Fatih Vezneciler'de 2016 yılında Çevik Kuvvet araçlarının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polisler anıldı.

Terör saldırısının 7. yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından şehitlikte gerçekleştirilen anma programına, ailelerin yanı sıra İstanbul'daki bazı emniyet müdür yardımcıları ve ilçe emniyet müdürleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Şehitlikteki polislerin kabirlerine karanfiller bırakılmasının ardından lokma ikramı yapıldı.

"Biz Devletimizin Yanındayız"

Şehit Kadir Cihan Karagözlü'nün ağabeyi Yasin Hakan Karagözlü, "Tam 7 sene geçti. Yine Edirnekapı Polis Şehitliği'ndeyiz, yine anma programındayız. Biz devletimizin yanındayız, devletimiz de bizim yanımızda. Devletimizden tek isteğimiz, idam yasasının geri gelmesi. Biz şehit ailelerinin anca yüreği ferahlayacak. Bunu istiyoruz. Burada şehit mezarlıklarının daha çok dolmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu.

7 Haziran 2016 tarihinde Fatih Şehzadebaşı Caddesi Vezneciler otobüs durağı istikametinde yoldan geçen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait iki midibüse bombalı araçla terör saldırı gerçekleşti. Olayda, polis memurları Kadir Cihan Karagözlü, Gökhan Topçu, Duha Beker, Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan ve Yaşar Özlem ile 6 vatandaş şehit olmuş, 36 kişi de yaralanmıştı.