Vatandaşlar Emekli Olduğunda Ne Kadar Maaş Alacağını Merak Ediyordu! Yeni Uygulama Geldi

Vatandaşlar Emekli Olduğunda Ne Kadar Maaş Alacağını Merak Ediyordu! Yeni Uygulama Geldi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar öncesi yaşanan muğlaklık ve karışıklığın önüne geçmek için SGK yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen SGK, 'emekli olursam...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar öncesi yaşanan muğlaklık ve karışıklığın önüne geçmek için SGK yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Emekli maaşlarında yaşanan kafa karışıklığının önüne geçmek isteyen SGK, 'emekli olursam ne kadar alırım' hesabını paylaştı. Yeni uygulama ile beraber emekli olunduğu zaman alınacak maaş miktarı görülebiliyor.

Ocakta yapılacak zamlar sonucunda yeni emekli maaşı fiyatları merak ediliyor. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) da en çok merak ettiği konuların başında 'olası emekli maaşı miktarı' yer alıyor.

Emekli Olursam Ne Kadar Maaş Alırım?

Sosyal Güvenlik Kurumu kendi internet sitesinde "Emekli olursam ne kadar maaş alırım" uygulamasını erişime açtı. Yeni uygulama ile beraber emekli olunduğu zaman alınacak maaş miktarı görülebiliyor.

Vatandaşlar tarafından internette en çok yapılan araştırmalar konusunda maaşın nasıl hesaplanacağı konusu yer alıyor. Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi çok sayıda kritere göre değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da resmi internet sitesinde yer alan maaş ve emeklilik zamanı bilgilerinin kesinlik içermediğini ifade ediyor.

4A Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ 'a girilince sayfada istenen bilgiler şöyle:

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

'Sorgula'ya tıklayınca emeklilik hesaplaması gerçekleştirebiliyor.

4B Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

uyg.sgk.gov.tr 'da 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması gerçekleştiriliyor.

4C Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına giriş yaptıktan sonra istenen bilgiler şu şekilde:

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türünü seçtikten sonra altta yer alan hesapla butonuna basılıyor ve emeklilik hesaplaması yapılıyor.