Uyarı Geldi! Havalar Soğuyor, Kar Yağışı Geliyor

Uyarı Geldi! Havalar Soğuyor, Kar Yağışı Geliyor
Meteoroloji tarafından zaman zaman hava durumuyla ilgili uyarılar yapılmaktadır. Yapılan son uyarı kapsamında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bazı kısımlarında karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği duyuruldu....

Meteoroloji tarafından zaman zaman hava durumuyla ilgili uyarılar yapılmaktadır. Yapılan son uyarı kapsamında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bazı kısımlarında karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği duyuruldu. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları hızla düşmeye başlaması herkesin dikkatini çekti. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesine kara kış geldi. O tarihte ilk kar yağışının özellikle İstanbul'da yoğun bir şekilde geleceğine değinen iklim bilimcinin açıklamaları dikkat çekti.

İlk Kar Yağışı O Tarihte!

Meteoroloji tarafından edinilen bilgiye göre Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu, Batman ve Siirt bölgelerine yoğun yağmur yağışı olacağı duyurulurken ayrıca Doğu Anadolu’nun doğu kısmıyla Doğu Karadeniz Bölgesinin yüksek taraflarına kar yağışı olacağı tahmin edilmektedir. Karadeniz’in iç ve kuzey kesimlerinde ise sabah saatlerinde ve gece saatlerinde zaman zaman sis ve pus da bekleniyor.

Konuyla ilgili İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt tarafından açıklama yapıldı. Özellikle Kasım ayının bir geçiş mevsimi olduğuna değinen Dr. Okan Bozyurt, gribal enfeksiyonlara karşı da vatandaşlara uyarı niteliğinde açıklama yaptı. Bozyurt tarafından yapılan açıklamada ilk ciddi kar yağışı için tarih verildi. Bozyurt tarafından:

"Şehir merkezlerine kar yağışı Kasım ayının sonunda gelecek. Ama ilk ciddi kış provası 10-15 Aralık tarihleri arasında olacak. Ciddi anlamda soğuk ve yağışlı hava olacak” denildi.