Üniversite Öğrenciler Dikkat! KYK Yurtları İle İlgili Bakan Kasapoğlu Açıklama Yaptı

Üniversite Öğrenciler Dikkat! KYK Yurtları İle İlgili Bakan Kasapoğlu Açıklama Yaptı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıma yol açarken, depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, depremzedelerin KYK...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde yıkıma yol açarken, depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, depremzedelerin KYK yurtlarında ücretsiz olarak kalabileceğini duyurmuştu. Söz konusu açıklamanın ardından, KYK yurtlarının durumu ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

''Öğrenciler Mağdur Edilmeyecek''

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzedelerin KYK yurdunda kalacağını ve öğrencilerin de mağdur edilmeyeceğini belirtti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kasapoğlu ''Hem depremzedelerimizi en güçlü şekilde bağrına basacak hem de hiçbir öğrencimizi asla mağdur etmeyecek bir planlamayı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Üniversiteler Uzaktan Eğitim Mi?

Yükseköğretim Kurulu bazı bölümler hariç olmak üzere bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını duyurdu. Uzaktan eğitim ile ilgili yapılan açıklamada ”Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.