Ücretsiz Yemek Uygulaması Başladı! 71 İlde Hayata Geçirildi

Ücretsiz Yemek Uygulaması Başladı! 71 İlde Hayata Geçirildi
Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler nedeni ile eğitim öğretime verilen aradan sonra 71 ilde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim öğretim dönemi başladı. İkinci dönemin başlamasıyla beraber...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler nedeni ile eğitim öğretime verilen aradan sonra 71 ilde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim öğretim dönemi başladı. İkinci dönemin başlamasıyla beraber anaokulu ve ana sınıflarındaki tüm öğrencilere de "ücretsiz yemek" uygulaması başladı.

2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren, ücretsiz yemek uygulaması kapsamında anaokulu ve ana sınıflarındaki tüm öğrencilere de ücretsiz yemek hizmeti sağlanmaya başladı.

Ücretsiz Yemek Uygulaması Bugün Başladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından ikinci dönemin başlamasıyla 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirecekleri ücretsiz yemek uygulamasına dair hazırlıkların tamamlandığını duyurmuştu. Okul öncesine yönelik uygulama bugün itibariyle başladı.

Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu'nda, okullarda beslenme hizmeti süreçleri ve detaylar verildi. Bu süreçler, "menü yönetimi", "denetim süreçleri (gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları)", "tedarik ve depolama", "üretim (hazırlama ve pişirme)", "yemeğin / beslenmenin dağıtılması" ve "servis sonrası işlemler" olmak üzere 6 aşamadan meydana gelecek. Söz konusu kılavuz Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığının bu konudaki mevcut mevzuat ve çalışmaları referans alınarak oluşturuldu.