Ücretsiz Kart Kullananlara Kötü Haber: İptal Ediliyor!

Ücretsiz Kart Kullananlara Kötü Haber: İptal Ediliyor!
Akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlar toplu ulaşıma da yansırken, artık ücretsiz kartların da iptaline sebep oluyor. Burdur’un ardından Aksaray’da da 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşımları sonlandırıldı.

Aksaray’da akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin sonrasında toplu ulaşım ile ilgili yeni bir karar açıklandı. Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, 65 yaş üstü vatandaşların artık minibüsleri ücretsiz faydalanamayacağını belirtti.

Zam sürdükçe hayatın her bölümünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt ÖTV’sinde meydana gelen zamların sonrasında toplu ulaşım ücretlerine yapılan peş peşe zamlar, ücretsiz kartların iptalini de gerçekleştirmeye başladı.

Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de desteği ile 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim tarihinden itibaren bir düzenleme kararı alındığını açıklandı. Öztürk, alınan karar kapsamında otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını ifade ederek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Gaziler, şehit yakınları, polisler, basın mensupları ve engelliler dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” ifadelerini kullandı.