TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Açıklama! Asgari Ücrette Sınır 7.785 TL!  

TÜRK-İŞ Başkanı’ndan Açıklama! Asgari Ücrette Sınır 7.785 TL!  
TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’dan asgari ücret açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısından önce açıklama yapan Atalay, kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. 7 Aralık tarihinde yapılacak olan toplantıda...

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’dan asgari ücret açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısından önce açıklama yapan Atalay, kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. 7 Aralık tarihinde yapılacak olan toplantıda asgari ücret tekliflerini değerlendireceklerini belirten Atalay, 7.785 TL’nin altında olan asgari ücret tekliflerini kabul etmeyeceklerini belirtti. Asgari ücretle ilgili değerlendirmeler yapan Atalay’ın sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Atalay tarafından söylenen sözlerde:

"7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış yüzde 138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli. İnsan odaklı bir çalışma olması lazım. Sendikalar, STK'lar, işverenler insan odaklı bir çalışma yapmak mecburiyetinde. EYT var bizim sorunumuz, geçici işçi var bizim sorunumuz, vergi var bizim sorunumuz, iş kazaları var bizim sorunumuz. Bunlar asgari ücret kadar önemli sorunlar" denildi.