TOGG Yüzde Kaç Yerli? TOGG Motoru Kime Ait? TOGG Fiyat Listesi 2023

TOGG Yüzde Kaç Yerli? TOGG Motoru Kime Ait? TOGG Fiyat Listesi 2023
TOGG ile ilgili yeni yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin otomobili TOGG için geri sayım devam ederken Bursa Gemlik’te TOGG fabrikası açılışı yapıldı. Üretim bandından ilk kez inecek olan TOGG ile ilgili araştırmalar...

TOGG ile ilgili yeni yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin otomobili TOGG için geri sayım devam ederken Bursa Gemlik’te TOGG fabrikası açılışı yapıldı. Üretim bandından ilk kez inecek olan TOGG ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandı. TOGG yüzde kaç yerli? Araştırmaları arama motoru üzerinden aratılmaya başlandı. Özellikle sosyal medya platformu üzerinden TOGG yerlilik oranı sosyal medya üzerinden konuşulan konulardan olmayı başardı. Peki, TOGG yüzde kaç yerli? TOGG motoru kimin?

TOGG yerlilik oranı kaç? TOGG’un yüzde kaçı yerli? Soruları arama motoru üzerinden sıklıkla araştırılıyor. 2023 yılının Mart ayında satışa sunulması beklenen TOGG ile ilgili yeni yeni araştırmalar yapılmaya başlandı. TOGG yerlilik oranı özellikle araştırma konusu oldu. Peki, TOGG ne kadar yerli olacak? TOGG ile ilgili merak edilenler yazımızda yer alıyor.

TOGG Yüzde Kaç Yerli? TOGG Yerlilik Oranı Kaç?

Türkiye’nin otomobili olarak bilinen TOGG’un fikri ve mülkiyet haklarının %100 Türkiye’ye ait olduğu düşünülmektedir. Türk otomobili olma yoluyla hareket eden TOGG fabrikası Bursa Gemlik’te yer alıyor. TOGG yüzde kaç yerli? TOGG yerlilik oranı kaç? Sorusunun cevabı olarak sizlere TOGG minimum %51 yerlilik oranıyla piyasaya çıkacak. 2025 yılına gelindiğinde ise TOGG yerlilik oranının %65’e çıkması bekleniyor. Zamanla hemen herkes tarafından kullanılacak olan TOGG otomobil seri üretime geçtikten sonra özellikle bakanlar tarafından kullanıma başlanacak.

TOGG yerlilik oranıyla ilgili Bakan Varank tarafından açıklama yapıldı. Bakan Varank tarafından yapılan açıklamada:

"Üreticilerle yaptığımız görüşmede ilk şartımız araçların yüzde 51'inin yerli olma şartı. Şunun garantisini veriyoruz, bu araç minimum yüzde 51 yerlilikle piyasaya çıkacak. 2025'te de minimum yüzde 65 yerliliği yakalayacak" denildi.

TOGG Motoru Kimin? TOGG Motoru Yerli Mi?

TOGG Motoru kimin? TOGG Motoru yerli mi? sorusu özellikle bu aracı almak isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Dün fabrikası açılan TOGG 2023 Mart ayı itibariyle piyasaya sürülecek. Peki, TOGG Motoru Kimin? TOGG Motoru Yerli mi? İşte, detaylar…

TOGG, Türkiye’nin yerli otomobilidir. Türkiye’nin otomobil üretiminde güçlü ülkelerden biri olarak açıklanan TOGG ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank tarafından motorun yurt dışından geleceği belirtildi. Varank tarafından yapılan açıklamada:

"Otomotiv endüstrisi asla hata kabul etmeyen bir alan. Doğrulanmış, güvenliği ispatlanmış ürünler kullanma mecburiyetiniz var. Otomobili ilan ettikten sonra bir motor geliştirmeye başlasanız o motoru bu arabaya takmak için gerekli sertifikasyon ve test süreçlerinin bitirilmesi yıllar aldığı için bu kolay bir yerlileştirme hamlesi değil. Yine de motorun yerlileşmesiyle ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor." denildi.

Boyadan, kaynağından ve montajına kadar tesisat ve batarya üretim hattına kadar son teknolojiyle üretilmekle beraber ilk yıl yaklaşık olarak 80 bin adet üretilmesi hedeflenmekte. Bataryaları da Bursa Gemlik fabrikasında üretilecek olan C-SUV modelin 81 ilde yaklaşık olarak 80 ayrı noktada kurulan yüksek hızlı şarj etme özelliği sayesinde 25 dakika gibi kısa sürede şarjı dolacak. Mudanya ile Gemlik arasında ulaşım standardını yükseltecek olan karayolu yatırımlarıyla 4,84 kilometre uzunluğunda yeni yol yapıldı.

TOGG Fiyat Listesi 2023

TOGG Fiyat Listesi 2023 yılında arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılan konulardan olmayı başardı. TOGG fiyat listesi açıklanmaya başlandı. Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG SUV, Sedan, Hatchback fiyatları arama motorları üzerinden araştırılmaktadır. TOGG, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılan fabrikada üretilecek olan TOGG ilk C-SUV modeli seri üretime geçecek. TOGG’dan ilk etapta 280 tane üretilecek.

TOGG Fiyat Listesi 2023 yılı için henüz açıklanmış değil. Fakat konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından:

“Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı” denildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan tahminlere göre TOGG C Segment SUV modelinin satış bedelinin 60 bin Euro ile 70 bin Euro civarında olması bekleniyor. Fakat fiyatlar net belli olmadığı için konuyla alakalı net bir açıklama yapılmadı. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş tarafından TOGG fiyatlarının henüz belli olmadığı belirlendi.

TOGG Renkleri Ne Olacak?

TOGG Renkleri ne olacak? Araştırması arama motorları üzerinden yapılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde TOGG CEO’su tarafından TOGG Renkleri açıklandı. Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale isimleri taşıyan otomobiller farklı renklerde sunulacağı tahmin edilmektedir. Konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.