Tesla, Son Yazılım Güncellemesiyle Tek Pedalla Sürüş Seçeneklerini Yeniden Sunuyor

Tesla, Son Yazılım Güncellemesiyle Tek Pedalla Sürüş Seçeneklerini Yeniden Sunuyor
Modern arabaların en iyi unsurlarından birisi, kablosuz bir güncelleme yoluyla yeni özelliklerin kilidini açma olasılığı oluyor. Bir cep telefonunun birkaç şık yeni özelliğe sahip olması gibi, üreticilerin arabanızın sahiplik...

Modern arabaların en iyi unsurlarından birisi, kablosuz bir güncelleme yoluyla yeni özelliklerin kilidini açma olasılığı oluyor. Bir cep telefonunun birkaç şık yeni özelliğe sahip olması gibi, üreticilerin arabanızın sahiplik deneyimine yeni öğeler ekleme yeteneği, ücretsiz olması koşuluyla pek çok kişinin şikayet etmeyeceği bir durumdur. Aracınızın yeni özelliklerle güncellenmesi de, bazı öğelerin kaldırılmayacağı anlamına gelmiyor.

tesla-son-yazilim-guncellemesiyle-tek-pedalla-surus-seceneklerini-yeniden-sunuyor

Tesla, rejeneratif frenleme yoğunluğu ayarlamayı bir süre önce kaldırmıştı

Tesla sahipleri için, rejeneratif frenleme yoğunluğunu ayarlama yeteneğinin bir süre önce ayarlar ekranından sessizce ayrıldığını pek çok kullanıcı fark etmedi. Rejeneratif frenleme, elektrikli ve hibrit otomobillerin, aksi takdirde yavaşlama sırasında kaybedilecek olan enerjiden faydalanmasını sağlıyor. Yavaşlama, tıpkı bir arabadaki motor freni gibi, gazı bırakır bırakmaz deneyimlendiği için EV kullanıcılarının tek pedallı sürüş deneyimi yaşamasını sağlıyor.

tesla-son-yazilim-guncellemesiyle-tek-pedalla-surus-seceneklerini-yeniden-sunuyor

Tesla daha önce, rejeneratif frenlemeyi zorunlu bir herkese uyan tek beden seçeneği haline getirerek farklı güçler seçme yeteneğini ortadan kaldırmıştı. Şimdi, şu anda sahiplere gönderilen en son güncelleme sayesinde seçenek geri döndü. Düşük yenileme modu daha az verimli olsa da, ilk kez ICE'den EV'ye geçiş yapan bazı sürücülere yardımcı olabilir. Sert havalarda araç kullananlar için daha düşük bir yenilenme gücünün daha iyi olduğuna dair ileri sürülecek bir tartışma da vardır.