TBMM'nin Yeni Yılda Gündemi Yoğun! TBMM 2023 Gündeminde Neler Var?

TBMM'nin Yeni Yılda Gündemi Yoğun! TBMM 2023 Gündeminde Neler Var?
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2023 yılı çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak. 2023'te, sözleşmeli personelin kadroya alınması, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 7'nci yargı paketi ve anayasa değişikliğine...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2023 yılı çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak. 2023'te, sözleşmeli personelin kadroya alınması, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, 7'nci yargı paketi ve anayasa değişikliğine yönelik çalışmalar yapılacak.

TBMM, 1 haftalık aradan sonra 3 Ocak 2023'te yasama faaliyetlerine başlayacak. 2023'te Genel Kurul’un ilk gündem maddesi, çocuk istismarına yönelik araştırma komisyonu kurulması olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile AK Parti milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin aynı konudaki önergeleri ile birleştirilerek görüşülecek ve araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon 17 üyeden meydana gelecek ve 3 ay süre ile çalışacak. Bu kapsamda hazırlanacak rapor, Genel Kurul’da gündeme gelecek.

Sözleşmeli Personel

Meclis 2023'te önemli yasal düzenlemeler için de yoğun bir mesai içinde olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına dair yaklaşık 10 maddeden oluşan taslak metne AK Parti grubu son şeklini verecek. Taslak metnin gelecek hafta tamamlanarak teklif haline getirilmesi planlanıyor.

EYT düzenlemesine yönelik bakanlığın hazırladığı taslak metnin de gelecek hafta Meclis'e getirilmesi planlanıyor. Düzenlemeye son şekli verilmesinin ardından yine ocak ayının ilk günlerinde Meclis Başkanlığı'na sunulacağı tahmin ediliyor.

Başörtüsü Düzenlemesi

Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları süren 7'nci yargı paketi de yeni yılın yasal düzenlemeleri arasında bulunuyor. Yargı paketinin ocak ayı ortalarında Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. AK Parti tarafından Meclis Başkanlığı'na sunduğu başörtü düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliği teklifi de 2023'ün önemli düzenlemeleri arasında yer alıyor.