Starbucks'tan Müşterilerine Büyük Müjde! Yeni Dönemin Başladığı Açıklandı

Starbucks'tan Müşterilerine Büyük Müjde! Yeni Dönemin Başladığı Açıklandı
2003 yılından beri Türkiye’de faaliyetini devam eden ünlü kahve zinciri Starbucks menüsüne Rize çayını dahil etti.Türkiye’de faaliyet gösteren dünya ünlü kahve dükkanı Starbucks, menüsüne yeni bir ürün ekledi. Önceki...

2003 yılından beri Türkiye’de faaliyetini devam eden ünlü kahve zinciri Starbucks menüsüne Rize çayını dahil etti.

Türkiye’de faaliyet gösteren dünya ünlü kahve dükkanı Starbucks, menüsüne yeni bir ürün ekledi. Önceki dönemde menüsüne Türk kahvesini de eklemesiyle gündeme gelen Starbucks, şimdi de müşterilerine özel Rize çayı satışı yapacak.

Starbucks'tan Türk Çayı Açıklaması

Konuya yönelik Starbucks tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Türk kahvesinden sonra Türk çayını da ürün listemize dahil etmekten memnunuz. Starbucks, Türkiye'deki vatandaşların sevgi duyduğu bir marka. Müşterilerimizin Starbucks'ı ikinci evleri gibi görmelerini istiyoruz. Bu yüzden alışkın oldukları çay lezzetini mağazalarımıza taşımaktan mutluyuz" ifadeleri yer aldı.

Pek çok vatandaş, internet üzerinden 'Starbucks'ta çay var mı? Starbucks kahve satıyor mu?' sorularının yanıtını arıyordu. Son gelen açıklamayla vatandaşların isteği yerine getirilmiş oldu. Starbucks, pek çok yerli ve yabancı markadan önce bu gerçeği görmüş oldu ve yerelleşti. Böylece, Starbucks dükkanlarında çay ve Türk kahvesi seçeneklerini de müşterilere hazır hale geldi.

Starbuks Çaylarını Sertifikalı Üreticiden Alacak

Yeni eklediği çeşitliliği ile yerelliğe ve sürdürülebilirliğe vurgu yapan Starbucks, bu hamlesini üretici ve tedarikçi seçimine de yansıtıyor. 400 mağazada misafirlerine sunduğu Türk çayını akide şekeri, bal, limon ve nane gibi aromalarla kişiselleştirme şansı sunmaya hazırlanan Starbucks, geleneksel demleme makineleri ile sunacağı çaylarını sertifikalı üreticilerden tedarik edecek.

Starbuks'un müşterilerine sunacağı çaylarını da iklim değişikliği ve ormansızlaşmayla mücadele eden ve kırsal kesimdeki insanlar için ekonomik fırsatlar oluşturacak sivil toplum kuruluşu Rainforest Allience sertifikasına sahip bir üreticiden alacağı belirtildi.