Son Gün 30 Kasım! Ödemeyene Büyük Ceza Geliyor

Son Gün 30 Kasım! Ödemeyene Büyük Ceza Geliyor
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber sonunda geldi. 30 Kasım tarihine kadar emlak vergisinin 2. Taksit ödemelerinin yapılmasının zorunlu olduğu duyuruldu. Belirlenen tarihe kadar emlak vergisini ödemeyen kişiler cezalı olarak ödemek...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haber sonunda geldi. 30 Kasım tarihine kadar emlak vergisinin 2. Taksit ödemelerinin yapılmasının zorunlu olduğu duyuruldu. Belirlenen tarihe kadar emlak vergisini ödemeyen kişiler cezalı olarak ödemek zorunda kalacaklar. 1 Kasım tarihinde başlayan ve 30 Kasım tarihine kadar ödenmesi gereken emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini ödeyebilmek için EFT yoluyla, Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden ya da e-devlet yoluyla ödeme yapabileceksiniz.

Kimler Ödeme Yapmak Zorunda Değil?

Taşınmaz malı olan kişiler için sunulan emlak vergisinden bazı kişiler muaf tutulmaktadır. Mülkü olan fakat mülkü dışında da herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, yetimler, gaziler ve işsizler emlak vergisinden muaf olmaktadır. Tüm bunlara sahip olup da emlak vergisi ödeyen kişiler 5 yıla kadar geri ödeme alabilmektedir.

Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?

Taşınmaz konutlar için ödenen emlak vergisi borç ödeme işlemlerini farklı platformlar üzerinden yapabilirsiniz. Şayet internet üzerinden işlem yapmak istemiyorsanız mülkünüzün bağlı olduğu belediyeye başvuru yaparak elden ödeme yapabileceğiniz gibi ayrıca bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapabilirsiniz.

30 Kasım tarihine kadar ikinci emlak vergisi ödemesi yapmayan kişiler emlak vergisi borçlarını zamlı olarak ödeyecek olup aynı zamanda bankalar tarafından görülen kredi puanları da etkilenecektir. Bundan ötürü emlak vergisi borcu ödemesi yapacak kişilerin 30 Kasım tarihini geçirmeden ödeme yapması gerekir.