Son dakika: 250 bin TOKİ konutu için kura çekim tarihi belli oldu

Son dakika: 250 bin TOKİ konutu için kura çekim tarihi belli oldu
Sosyal konut projesinde heyecan dorukta. Kura çekimini merak eden vatandaşlar bağlamında yapılan açıklama TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan geldi. A Haber’de yayınlanan bir programa katılan Bulut, konut için oluşturulan 7 milyonu...

Sosyal konut projesinde heyecan dorukta. Kura çekimini merak eden vatandaşlar bağlamında yapılan açıklama TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan geldi. A Haber’de yayınlanan bir programa katılan Bulut, konut için oluşturulan 7 milyonu aşkın başvurudan 4 milyon 713 bin 686 vatandaşın koşulları sağladığını belirtti.

TOKİ'den ev kazanamayanlara başvuru ücreti iade edilecek

Başkan Bulut, kura çekiminin sonrasında hak sahiplerinin belirlenmesiyle birlikte, hak kazanamayanlara müracaat bedellerinin iade edileceğini belirtti.

250 bin TOKİ konutu için kura çekim tarihi

Sosyal konutlarda müracaatların 31 Ekim 2022 tarihine kadar devam edeceğini bildiren Bulut, ilk 5 bin etaplık konutların temelinin 25 Ekimde atılacağını kaydetti. Kura tarihi ile ilgili da açıklama yapan Bulut, Kasım ayının ilk haftasını işaret ederek, "31 Ekim'de müracaat sürecinin tamamlanmasının ardından, ilk hafta kura çekimiyle hak sahipleri belirlenmeye başlayacak. İlk etapta kuralar 250 bin konut için çekilecek" şeklinde konuştu.