Sıfır km Corolla, Egea, Clio, Megane, Polo, Duster ve İ20 ÖTV'siz fiyatları açıklandı

Sıfır km Corolla, Egea, Clio, Megane, Polo, Duster ve İ20 ÖTV'siz fiyatları açıklandı
Tüm bu kalemler bir araya gelince de ne yazık ki araç fiyatları cep yakar hale geliyor. Bazı araçların ÖTV ’li ve ÖTV’siz fiyatlarına bakacak olursak Volkswagen Passat ÖTV olmadan 480.000 TL iken ÖTV ile birlikte fiyatı 900.000...

Tüm bu kalemler bir araya gelince de ne yazık ki araç fiyatları cep yakar hale geliyor. Bazı araçların ÖTV ’li ve ÖTV’siz fiyatlarına bakacak olursak Volkswagen Passat ÖTV olmadan 480.000 TL iken ÖTV ile birlikte fiyatı 900.000 TL civarına çıkıyor. Yine uygun fiyatlı olması gereken Peugeot modelleri 250.000 TL civarına satılabilecekken ÖTV gelince fiyatları 500.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Böylece araç fiyatları daha makul seviyeye düşecek!

Araç Fiyatları Konut Fiyatlarıyla Yarışıyor

Araç fiyatlarının her geçen gün yükselmesi sosyal medyada en çok konuşulan başlıklardan biridir. Çünkü birçok insan konforlu bir şekilde seyahat etmeyi arzulamaktadır. Fakat ülkemizde araç almak her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Birçok insanın hem fikir olduğu görüş ÖTV’nin kaldırılmasıdır.

Çünkü ÖTV sabit değildir. Araç fiyatları arttıkça vergi katlanarak artmaktadır. ÖTV’nin kaldırılmasıyla araç fiyatlarının yarı yarıya ucuzlayacağı aşikardır. Her ne kadar ÖTV’nin kalkmasının birtakım zararları olacağı bilinse de araçlardan alınan verginin kaldırılması ya da sabit hale getirilmesi binlerce insanı mutlu edecek ve toplumun refahını artıracaktır.

İkinci El Piyasasında Kaos Var

Yabancı para birimlerinin artmasıyla birlikte sıfır araç piyasasının önlenemez yükselişi birçok insanın ikinci el piyasasına yönelmesine sebep olmuştur. Fakat oluşan bu yığılma nedeniyle ikinci el piyasası adeta bir keşmekeşe sürüklenmiştir. Bir yanda araçlarını olması gerekenden daha yüksek fiyatlara satmak için türlü sahtekarlıklar yapan satıcılar türerken diğer yandan da kazalı araçlar dahi astronomik rakamlara satılmaya başlamıştır.

Dolandırılmaktan korkan alıcılar ise ne yapacağını bilmez halde araştırma yapmakta ve çözüm aramaktadır. Araç almak isteyen vatandaşlar mağdur olduklarından dolayı umutla ÖTV vergisinin kaldırılacağı ve araç fiyatlarının alınabilir seviyelere düşeceği günleri beklemektedir.