Şener Üşümezsoy'dan Korkutan Deprem Açıklaması

Şener Üşümezsoy'dan Korkutan Deprem Açıklaması
Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Bursa Mudanya'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremin Güney Marmara'daki diğer depremler için bir işaretçi olduğunu dile getirdi. Üşümezsoy, bir ay önce İmralı'nın batı...

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Bursa Mudanya'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremin Güney Marmara'daki diğer depremler için bir işaretçi olduğunu dile getirdi. Üşümezsoy, bir ay önce İmralı'nın batı ucundaki depremin aslında Gemlik Körfezi'nden gelen bir fay hattı ile İmralı güneyinden geçen başka bir fay hattının birleştiği noktada olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Üşümezsoy, bir harita paylaşarak kırmızı, mavi ve beyaz çizgilerle gösterilen fay hatlarını açıkladı. Kırmızı çizgilerin stres yüklü ve aktif fay hatları olduğunu, mavi çizgilerin kırılmış fay hatlarını, beyaz çizgilerin ise ölü fay hatlarını temsil ettiğini aktardı. Üşümezsoy'a göre, Esenköy-Bozburun fayı ve Gemlik Körfezi'nden geçen fay hattı stresle yüklü ve aktiftir. Sarıköy fay hattı da Mandıra Körfezi'nden güneye ilerlemektedir. Orhaneli bölgesinde ise aktif bir fay bulunmaktadır.

"Aktif Fay Hattı Bu Bölgededir"

Üşümezsoy, son açıklamalarında Güney Marmara sınırındaki fay hattının Marmara'da stres taşıyan fay hatlarından biri olduğunu söyleyerek, "Bence de Marmara bölgesinde en riskli, en fazla stres taşıyan ve en aktif fay hattı bu bölgedir" şeklinde konuştu. Özellikle Kahramanmaraş depreminin ardından  halkın depremlerden korktuğunu aktaran Üşümezsoy, daha önce de bu bölgeye dikkat çektiğini ve toplumun yanıltılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Üşümezsoy, haritasında Çınarcık fayının güneybatıya İmralı'ya ve Bandırma'ya giden fay hattının kırmızı ile gösterildiğini, mavi ile gösterilen fay hattının ise Gemlik Körfezi'nden geçip batıya doğru ilerlediğini aktardı. İmralı çukurunun sınırındaki depremin ise yıldızla gösterildiğini kaydetti.