Sahte Doktordan Oscar'lık Rol! 1 Yıl Boyunca Hastanede Çalışmış...

Sahte Doktordan Oscar'lık Rol! 1 Yıl Boyunca Hastanede Çalışmış...
Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bir 'sahte doktor vakası' yaşandı! Kendini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşem Özkiraz, diğer doktorların şüphelenip şikayette bulunması üzerine gözaltına aldındı.Tekirdağ İl Sağlık...

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bir 'sahte doktor vakası' yaşandı! Kendini pratisyen hekim olarak tanıtan Ayşem Özkiraz, diğer doktorların şüphelenip şikayette bulunması üzerine gözaltına aldındı.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ayşem Özkiraz'la ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada ise Ayşem Özkiraz'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışmadığı belirtildi. Hastaları muayene etmediği, reçete yazmadığı ve hiçbir tıbbi girişimde bulunmadığı belirtilen Özkiraz'ın, kurumun bir çalışanı olduğu varsayılarak müdahale edilmediği bildirildi.

Uzman Doktor Olduğunu Söylemiş!

Sahte doktor Ayşem Özkiraz, hastanenin genç bir uzman doktorunu kendisiyle meslektaş gibi tanıtarak, fakülte birinciliği ve Tıpta Uzmanlık Sınavı puanı gibi sözde başarılarla güvenlik birimlerini kandırdı. Çocuk Cerrahisi alanında uzmanlığını vermeyi istediğini söyleyen sahte doktor, hastaneye bu yalanla gidip gelmeye başladı ve hekimliği yerinde görmek amacıyla gözlem yapmak için kendisini hastaneyle tanıştıran hekimden de yardım istedi.

Bilmedikleri Ortaya Çıkınca Yakayı Ele Verdi

Doktorlara özgü önlük, sahte fakülte kartları, çeşitli tıp kitapları gibi düzmecelerle insanları kandıran Özkiraz'ın, ailesine de aynı yalanı söylediği ortaya çıktı. Hastaneye ilk geldiğinde kendisini bir doktor gibi takdim ettiği resmi görevliyi de kolayca kandıran Özkiraz, bazı teorik bilgilerden yoksun olduğunun fark edilmesi üzerine şikayet edilerek yakalandı.

Cezaevine Gönderildi

Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Cumhuriyet Başsavcılığı, hastanede ihmali bulunanlar hakkında ek soruşturma başlattı.

Çapa Tıp Fakültesi'ni bitirdiğini iddia eden Özkiraz'ın acil ve servislerdeki sağlık çalışanlarına yaklaşık 1 yıldır hastanenin doktoruymuş gibi davrandığı da öğrenildi. Ayrıca, yine Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çekildiği iddia edilen bir ameliyata da katıldığı iddialar arasında yer aldı. Ancak Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiayı yalanladı.