Prof. Dr. Üşümezsoy'dan Beklenen İstanbul Depremine İlişkin Rahatlatan Açıklama

Prof. Dr. Üşümezsoy'dan Beklenen İstanbul Depremine İlişkin Rahatlatan Açıklama
Kahramanmaraş'taki depremler 11 kentte büyük yıkımlara sebep oldu, 45 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi yüz binlerce bina yıkıldı.Deprem felaketinden sonra olası İstanbul depremi hakkında çok sayıda açıklama yapıldı....

Kahramanmaraş'taki depremler 11 kentte büyük yıkımlara sebep oldu, 45 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi yüz binlerce bina yıkıldı.

Deprem felaketinden sonra olası İstanbul depremi hakkında çok sayıda açıklama yapıldı. Adeta bir İstanbul seferberliği içerisine girilirken bazı uzmanlar İstanbul'da her an 7'den büyük bir depremin yaşanabileceğini dile getirirken bazı uzmanlar da 2045 yılına dek büyük bir deprem meydana gelmeyeceğini öne sürdü.

'Gereksiz Korku ve Panik'

Gazeteci Melis Güvenç'in YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise çok dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul için gereksiz korku ve panik yaratıldığını söyleyen Prof. Üşümezsoy, kentte büyük bir depremin olma ihtimalini yüzde 1 olarak değerlendirdi.

Prof. Üşümezsoy, "İstanbul için gereksiz bir korku ve panik yaratıldı. 10 yıl içerisinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem olması yüzde 1 ihtimal" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da gerçekleşecek olası bir büyük depremin büyüklüğünün 6.5'i geçmeyeceğini dile getiren Prof. Üşümezsoy bazı ilçelere dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde 6.5'luk bir deprem 8 şiddetinde hissedilecek. Büyük heyelanlara sebep olacak. Kimsenin evinden bu panikle taşınmasına gerek yok ancak hâlâ Ataköy ve Avcılar'a bataklık üzerine gökdelenler yapılıyor. Buralara taşınmayın."

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra meydana gelen yıkımların ardından İstanbul'da başladığı öne sürülen deprem göçünü yorumlayan Prof. Üşümezsoy, Edirne'de gereksiz korku ve panik yaratıldığının altını çizdi.