Pazarcık İlçesindeki Çalışmalar Sona Erdi

Pazarcık İlçesindeki Çalışmalar Sona Erdi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin yaşandığı ilk merkez üssü Pazarcık'ta kurtarma çalışmaları sona etdi.Pazarcık ilçesinde 413 kişi yaşamını yitirdi, 379 kişi yaralandı ve 872 bina yıkıldı.Vali Tekbıyıkoğlu'ndan...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin yaşandığı ilk merkez üssü Pazarcık'ta kurtarma çalışmaları sona etdi.

Pazarcık ilçesinde 413 kişi yaşamını yitirdi, 379 kişi yaralandı ve 872 bina yıkıldı.

Vali Tekbıyıkoğlu'ndan Pazarcık Açıklaması

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık'ta koordinatör vali olarak görevlendirildi. Vali Tekbıyıkoğlu tarafından yapılan yaptığı açıklamada, ilçede 872 enkaza 582 arama kurtarma personeliyle müdahale edildiğini dile getirildi.

Tekbıyıkoğlu, çok yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek, "Şu an itibarıyla enkazlarımızdaki arama kurtarma çalışmalarımızı nihayetlendirmiş bulunuyoruz. Bu, çalışmalarımız burada bitmiş demek değil. Sadece arama kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. 872 enkazdan canlı ihbarı gelen, içerisinde canlı varlığı tespit edilen bütün enkazlara müdahale ettik ve bunların içerisinden 41 vatandaşımızı canlı kurtardık. 379 vatandaşımız bu afette yaralandı. Maalesef 413 vatandaşımızı ise bu büyük afette kaybetmiş bulunmaktayız." şeklinde konuştu.