Özgür Demirtaş'tan Korkutan Enflasyon Tahmini

Özgür Demirtaş'tan Korkutan Enflasyon Tahmini
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası'nın açıkladığı politika faizi ve yıl sonu enflasyon beklentisi hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yıl sonu enflasyonu beklentisinin yüzde 58 olduğunu ve güncel politika faizinin de yüzde 17.5 olduğunu anımsattı ve Twitter hesabından "Yıl Sonu Enflasyonunun %58 olacağının söylendiği yerde: Merkez Bankası Faizi %17.5 olur mu? OLMAZ ..." ifadelerine yer verdiği bir paylaşımda bulundu.

Demirtaş, Merkez Bankası'nın faizi artırması gerektiğini ifade ederek, "Faiz artırmazsa enflasyon daha da artacak" şeklinde yazdı.

Demirtaş'ın açıklamaları, Merkez Bankası'nın faiz politikası hakkında tartışmaları alevlendirdi. Uzmanlardan bazıları, Merkez Bankası'nın faizi artırması gerektiğini savunurken, bazı uzmanlar da faiz artırmasının ekonomiyi daha da kötüleştireceğini düşünüyor.

Merkez Bankası'nın faiz politikası hakkındaki tartışmalar, Türkiye ekonomisinin geleceği için önemli bir konudur. Merkez Bankası'nın faiz politikası, enflasyon, büyüme ve istihdam üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.