ÖSYM'den MSÜ Sınavına İlişkin Flaş Açıklama! ÖSYM EK Başvuru Ücreti Alacak Mı?

ÖSYM'den MSÜ Sınavına İlişkin Flaş Açıklama! ÖSYM EK Başvuru Ücreti Alacak Mı?
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üniversiteleri ve sınav merkezlerini etkileme durumlarını belirlemek amacıyla OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle ÖSYM Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı...

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üniversiteleri ve sınav merkezlerini etkileme durumlarını belirlemek amacıyla OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle ÖSYM Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda MSÜ'nün sınavına yönelik kritik bir açıklamada bulunuldu.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep'te ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, başkan yardımcıları, daire başkanları ve OHAL bölgesindeki koordinatörlerin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldığı ifade edildi.

Başkan Ersoy, ÖSYM koordinatörlüklerinin durumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ek Başvurulardan Ücret Alınmayacak

Ersoy, toplantıdaki konuşmasında, depremin yaralarını el birliğiyle saracaklarını ifade etti.

Sınav takvimine dair konuşan Başkan Ersoy, şu ifadelere yer verdi:

"ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek."

Deprem bölgesindeki bazı bölgelerin boşaldığını öğrendiklerini belirten Ersoy, "Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak."