Müge Anlı'da Yürekleri Sızlatan Olay: 6 Yaşındaki Kız Çocuğu Açlıktan Öldü!

Müge Anlı'da Yürekleri Sızlatan Olay: 6 Yaşındaki Kız Çocuğu Açlıktan Öldü!
Bugün Müge Anlı ile Tatlı Sert programında da işlenen olayda, Eskişehir'de, 6 yaşındaki Nur Elif T.'nin ölümünün şüpheli bulunması üzerine halası adliyeye sevk edildi.Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve...

Bugün Müge Anlı ile Tatlı Sert programında da işlenen olayda, Eskişehir'de, 6 yaşındaki Nur Elif T.'nin ölümünün şüpheli bulunması üzerine halası adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 2 gün önce tedavi altına alınan kız çocuğunun, yapılan tetkikler sonrasında yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeniyle güçsüz kaldığı belirlendi.

Kız çocuğunun hastaneden yaşamını yitirmesinin ardından ölümü şüpheli bulunduğundan, İl Emniyet Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı.

Kötü Koşullarda Yaşatmışlar 

Öte yandan ölen kız çocuğu, 9 yaşındaki Yiğitcan T. ve 12 yaşındaki Metin T. isimli ağabeylerinin, amcası ve halasıyla Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Uzunpınar Sokağı'nda yaşadığı eve giden ekipler, çocukların yaşadığı alanın kötü koşullarda olduğunu belirledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri ise Deniz T. ve başka bir suçtan aranan amca Sezer T.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü. Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi.

Polis ise aynı evde kalan çocukların babaannesi Cihangül K.'yi yakalamak için çalışmalara başladı.

Yetersiz Beslenmeden Güçsüz Düşmüşler

Hayatta olan diğer iki erkek çocuğunun ise yetersiz beslendiği ve güçsüz düştükleri belirlendi. Bunun üzerine Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocukları korumaya aldı.

Çocukların babası Gökhan T. ve annesi Sibel T.'nin ise cezaevinde olduklarından, çocukların velayetinin halaya verildiği öğrenildi.

Cenazeye Anne ve Baba da Katıldı 

Eskişehir'de kaldırılan Nur Elif T.'nin cenazesine annesi ve babası da katılırken, polis ve jandarma ekipleri gerekli güvenlik önlemleri aldı.

Gazetecilere açıklama yapan anne Gamze T. ise şunları kaydetti:

"Babaannesi ortada yok. Çocuk açlıktan ölmüş. Adalet istiyoruz. Adalet yerini bulsun. Çocuğun kanı yerde kalmasın. Bir babaanne bunu yapıyorsa vicdan aramayacaksın. En ağır cezayla da yargılanmasını istiyoruz. Sonuna kadar da peşindeyiz. Devletten tek isteğimiz de sonuna kadar bizim yanımızda olsun."