Milyonların Gözü Kulağı Kabine Toplantısında! Sözleşmelilere Kadro ve EYT Çalışmaları Masada

Milyonların Gözü Kulağı Kabine Toplantısında! Sözleşmelilere Kadro ve EYT Çalışmaları Masada
2022 yılının son kabine toplantılarında biri bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Milyonlarca emekli, memur ve işçinin gözü kulağı kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamalarda olacak.Kabine toplantısında...

2022 yılının son kabine toplantılarında biri bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Milyonlarca emekli, memur ve işçinin gözü kulağı kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamalarda olacak.

Kabine toplantısında gündeme dair pek çok önemli konu ele alınacak. 2023 yılında yapılacak zamma ilave olarak verilmesi planlanan refah payı, sözleşmelilere kadro ve EYT çalışmaları masada olacak.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameralar karşısına geçecek ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamalar yapacak.

Bakan Bozdağ Sunum Yapacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı anayasa tartışmasında planlanan düzenleme, adım adım TBMM'ye yaklaşıyor. Başörtüsüne yönelik anayasa değişiklik teklifi için hafta boyunca muhalefet partileriyle  görüşme yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, toplantıda sunum yapacak.

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir diğer konu da enflasyona karşı alınacak önlemler ve enflasyonla mücadele olacak. Emekli, memur ve işçiler için 2023 yılında yapılacak zamma ilave olarak verilmesi planlanan refah payı da kabine toplantısında görüşülecek konular arasında yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak

Terörle mücadelede masaya yatırılacak pek çok başlık olacak. Rusya- Ukrayna savaşı ile tahıl koridorunun gidişatı masada olması beklenen başlıklar arasında olacak. Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunarak vatandaşa müjdeli haberleri duyuracak.

Öte yandan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler konuda olacak.

Geçici işçiler, taşeron ile sözleşmeli personelin durumu, EYT düzenlemesi durumu da toplantıda görüşülecek. Sona yaklaşılan çalışmaların detaylarının ele alınması bekleniyor.