Milyonlarca Çalışanı Üzecek Haber! Yemek Kartı İle Alışveriş Dönemi Bitiyor

Milyonlarca Çalışanı Üzecek Haber! Yemek Kartı İle Alışveriş Dönemi Bitiyor
Milyonlarca çalışanı üzecek haber geldi. Çalışanlara çalıştıkları kurumlar tarafından verilen Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlar artık alışverişlerde kullanılamayacak. İşverenlerin yemek vermediği...

Milyonlarca çalışanı üzecek haber geldi. Çalışanlara çalıştıkları kurumlar tarafından verilen Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlar artık alışverişlerde kullanılamayacak. İşverenlerin yemek vermediği durumlarda çalışana günlük yemek ücretini ödemek amacıyla kullanılan kartlar market alışverişlerinde de kullanılıyordu. Alınan bir kararla bu durum resmen tarihe karışacak. Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlarla yemek ücreti tanımlanan çalışanlar bu kartları sadece yemekte değil aynı zamanda alışverişlerinde de kullanıyordu. Alınan kararla artık bu durumun önüne geçilecek.

1 Ocaktan İtibaren Kullanılamayacak

1 Aralık 2022 tarihinden itibaren işverenler tarafından çalışanlara ödenen yemek ücretleriyle ilgili yeni düzenleme hayata geçirildi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeyle yemek kartları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren alışverişlerde kullanılamayacak. Bu kapsamda Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlar yalnızca yemekte kullanılacak ve markette kullanılamayacak.

Sadece Yemek Yerken Kullanılacak

Yapılan düzenlemeyle beraber yemek kuponu, yemek kartı, yemek çeklerine yüklenen yemek paralarının sadece yemek yemek için kullanılması gerekiyor. Yani kısaca yemek kartları artık market alışverişinde kullanılmayacak.