Milyonlarca Aday Merakla Bekliyordu! 2023 YKS Tarihleri Belli Oldu

Milyonlarca Aday Merakla Bekliyordu! 2023 YKS Tarihleri Belli Oldu
ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının yapılacağı tarihler belli oldu. 2023 YKS, 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.Üniversiteye geçiş için...

ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının yapılacağı tarihler belli oldu. 2023 YKS, 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Üniversiteye geçiş için bir basamak olan YKS'ye giriş yapmayı düşünen milyonlarca aday, sınavın ne zaman yapılacağı araştırıyordu.

Çok sayıda üniversite adayı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ne zaman yapılacağına dair araştırmalar yapmayı sürdürüyordu.

YKS 2023 Ne Zaman?

YKS'nin ne zaman yapılacağına yönelik ÖSYM tarafından beklenen açıklama gelmedi. Önceki sene, YKS 18-19 Haziran’da yapılırken, bu yıl hangi tarihlerde gerçekleştireceği nihayet duyuruldu. Bu sene de sınavların haziran ayı içerisinde yapılacağı ortaya çıktı.

YKS Başvuruları Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın detayları adaylarca araştırılıyor. Sınava giriş yapmak isteyen kişiler, başvuruların ne zaman başlayacağını da merak ediyorlar.

ÖSYM Başkanlığı tarafından 2023 ÖSYM sınav takvimi açıklandı. Öte yandan YKS ile birlikte KPSS, ALES, DGS, TUS, DUS, YÖKDİL ve YDS gibi sınavlara girecek olan adaylar, yeni yıla girmeden önce sınav tarihlerini öğrenip hazırlıklarını ona göre yapmak istiyor.

YKS, KPSS, ALES, DGS, TUS, DUS, YÖKDİL ve YDS gibi farklı kategorilerde pek çok sınavı organize eden ÖSYM'nin 2023 takvimi belli oldu.

2023 YILI ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.