Metin Şentürk Destek Çağrısında Bulundu

Metin Şentürk Destek Çağrısında Bulundu
Metin Şentürk, asrın felaketi başlığıyla hazırlanan videoda, Dünya Engelliler Birliğinin mart 2011'de kurulduğunu ifade ederek, Birleşmiş Milletlere akredite olarak kurulan, engelliler adına ve yararına çalışmayı hedefleyen,...

Metin Şentürk, asrın felaketi başlığıyla hazırlanan videoda, Dünya Engelliler Birliğinin mart 2011'de kurulduğunu ifade ederek, Birleşmiş Milletlere akredite olarak kurulan, engelliler adına ve yararına çalışmayı hedefleyen, küresel bir örgüt olduğunu belirtti.

Dünya Engelliler Birliği Başkanı olarak, Birleşmiş Milletlere, Avrupa Birliğine, kalkınma ajanslarına, Dünya Sağlık Teşkilatına, Dünya Bankasına ve insani yardım kuruluşlarına çağrı yaptığını aktaran Şentürk, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemiz yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin 13 milyon kişiyi etkilediğini ve çok sayıda vatandaşın engelli olmasına sebep olduğunun altını çizerek "Bu hazin tabloda hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Lütfen gelin bu yarayı birlikte saralım. Bu yaraya dokunun. Bu resmi görmezden gelmeyin." şeklinde yazdı.