Meteroloji 10 Şubat Uyarısını Yayımladı! Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar ve Çığ Uyarısı

Meteroloji 10 Şubat Uyarısını Yayımladı! Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar ve Çığ Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son güncel tahminlere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Balıkesir,...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son güncel tahminlere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Balıkesir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Nevşehir, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Kırklareli kıyılarının karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor. Buzlanma ve donla beraber iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde ise çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Uyarılar

Rüzgârın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski olduğu için dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.